duomo_in_bianco_e_nero.jpg

Tämän aukion näin webkamerasta jo ennen Italiaan lähtöä. Täällä järjestettiin jokaisena viikon päivänä - paitsi sunnuntaina - markkinat. Se oli täynnä kojuja, joissa myytiin kaikkea hedelmistä kattiloihin ja kukkaroista vaatteisiin. Ostin sieltä yhtenä kesäpäivänä valkoisen paidan. Suihkulähteen takana näkyy tuomiokirkko, il Duomo ja sen vieressä kahvila Bar Duomo, jossa istuskelimme G:n kanssa useampaan otteeseen.

piazzapalazzo.jpg

Piazza Sallustio, aukio, jolla tapasimme vuokraemäntäni ensimmäistä kertaa. Siihen tapaamiseen oli ladattu paljon odotusta, jännistystä ja toivoa. Aukion ympärillä on penkkirivejä, joille istahdimme G:n kanssa syyskuussa, tyytyväisinä siitä, että olimme saaneet hoidettua lähes kaikki virallisemmat asiat yliopiston eri toimistoissa. Kuvan vasemman laidan ulkopuolelle jää internet point, nettikahvila ja videovuokraamo, jonka kortti minulla on vielä tallessa.

portici_di_corso_vittorio_emanuele.jpg

I portici - pääkadulla kelpasi näyteikkunashoppailla myös sateella, ja sitähän minä harrastin ja L'Aquilassahan satoi. Huomasin, että paikalliset kuljettivat aina mukanaan sateenvarjoa, aloin itse tehdä samoin.

204995495_b17525e71e.jpg

 Fontana luminosa, "valoinen suihkulähde" oli ensimmäinen asia, jonka näimme L'Aquilan vanhasta kaupungista kun menimme sinne ensimmäistä kertaa. Jätimme auton suihkulähteen takana näkyvien mäntyjen läheisyyteen ja lähdimme tutkimaan itse kaupunkia. Kyseinen suihkulähde tuli tutuksi myös kaupunkibussien eräänä pysäkkinä.

abr-aq-sbernardino.jpg

Lähikirkkoni San Bernardino da Siena. Kirkon pihalta oli hieno näkymä yli kaupungin kattojen alas laaksoon ja eteenpäin vuorille. Jotta kirkkoon pääsi asunnoltani, piti nousta kuvassa näkyvät portaat (huom. rinne on jyrkkä). Kirkon ovet olivat usein avoimet, joten sisään saattoi livahtaa milloin tahansa, vaikka ihan pieneksi hetkeksi.

l_aquila1024x768.jpg

Eräs kaupungin ylpeyksistä, keskiaikainen linna, joka toimii nykyään museona. Linna oli vaikuttava, ja sitä ympäröi puisto, joka on kaupunkilaisten ahkerassa käytössä. Linna sijaitsee perinteiseen tapaan kukkulan päällä ja sen puiston reunamilta onkin hienot näköalat alla levittyvään laaksoon.

1016652.jpg

Kuvassa autojen takana oleva oranssi rakennus: yliopistoni. Tuosta ovesta tulee mieleeni ensimmäisenä se jännitys, jota koin kun menin tenttimään jotain kursseistani. Jännitys oli tosin enemmän hirvitystä, sillä Italiassa tentit ovat suullisia, ja minunkin piti selvitä niistä in italiano. Kuvan ulkopuolelle jää lehtikioski, jolta kävin usein ostamassa La Repubblican, suosikkilehteni.